Visioonipäev TARKUSELE AVATUD EESTI

09.09.2024

15. oktoobril toimub Öpiku konverentsikeskuses Rakenduskõrgkoolide Rektorite Nõukogu visioonipäev TARKUSELE AVATUD EESTI.

 

Eesti kõrgharidus seisab teelahkmel. Arenemiseks ja globaalses konkurentsis püsimiseks tuleb kõrgkoolidel tegutseda rahvusvaheliselt, kuid muutunud julgeolekuolukord seab nii üliõpilaste, õppejõudude kui teadlaste talendirändele piirid.

 

Eesti rakenduskõrgkoolid leiavad, et lootmine ei ole strateegia. Kõrghariduse, majanduse ja ühiskonna ees seisvatele väljakutsetele tuleb leida sisulised lahendused. Seepärast ootame Sind koos juhtivate haridus-, majandus- ja julgeolekuekspertidega arutlema, kuidas muuta Eesti välistudengitele ja teadlastele taas avatuks ja atraktiivseks sihtriigiks.

 

Visioonipäeval jagavad oma mõtteid president Kersti Kaljulaid, haridus- ja teadusminister Kristina, Kallas, poliitik Andrus Ansip, Euroopa rakenduskõrgkoolide võrgustiku EURASHE president Hannes Raffaseder, Politsei-ja Piirivalveameti peadirektor Egert Belitšev, Eesti Tööandjate Keskliidu juht Arto Aas, Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse esimees Agris Peedu, Mainor AS-i juhatuse esimees Kadi Pärnits, julgeolekuekspert Erkki Koort, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Sandra Särav, Haridus- ja Teadusministeeriumi asekantsler Renno Veinthal, Haridus- ja Noorteameti Study in Estonia juht Eero Loonurm, Ericsson Eesti personalijuht ja juhatuse liige Marge Rehepapp, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia rektor Ivari Ilja, rakenduskõrgkoolide rektorid ja mitmed teised oma valdkonna tipud. Päeva modereerib Urmas Vaino.

 

Täpsema kavaga saad tutvuda SIIN.

 

Palun REGISTREERI hiljemalt 10. oktoobriks.